Home Over Jurino

Over Jurino

by Jurino Ignacio
750

Hallo en welkom op mijn website. Ik ben Jurino en misschien ken je me al als ‘die kerel van Antilliaans Eten’. Sinds 2012 documenteer ik namelijk Antilliaanse recepten. Eerst online, en later in onze kookboeken. In 2019 kwam ons laatste Antilliaanse boek uit met daarin maar liefst 300 recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Het heet dan ook heel toepasselijk “de complete Antilliaanse keuken“. Dit jaar voegden we ons nieuwste boek ‘Soulfood & Spaghetti‘ toe aan de collectie. Hierin vind je 150 nieuwe recepten van gerechten die wij thuis graag maken.

In 2000 kwam ik vanuit Curaçao naar Nederland en inmiddels woon ik alweer 16 jaar in het pittoreske Sliedrecht. Ik ben getrouwd met Linda en samen hebben we 3 geweldig leuke kinderen.

Naast koken en recepten ontwikkelen ben ik opgeleid tot illustrator. Ik houd dus best wel veel van tekenen. De laatste jaren heb ik me echter zó op het eten gefocust, dat het tekenen er even bij is ingeschoten. Jammer, dacht ik een tijdje geleden… tijd om het weer op te pakken dus!

Het beste voorbeeld van mijn werk was mijn kleurboek ‘role models’. Hierin vind je 28 tekeningen van mensen met een kleurtje. Omdat ik mijn dochters graag iets anders ’te kleuren’ wilde geven dan die eeuwige topmodel boeken met extreem dunne meisjes met glad haar. In mijn kleurboek vind je dan ook mensen in alle vormen, kleuren en leeftijden. Een mooie afspiegeling van de maatschappij, toch?

Leuk dat je mijn website bezoekt enne… contact opnemen mag natuurlijk altijd! Ik ben te bereiken op e-mail adres info@jurinoignacio.nl

Ben je benieuwd naar onze recepten? Die vind je op antilliaans-eten.nl (Antilliaans) en op soulfood.nl (wereldwijd)

Veel liefs,
~ Jurino