Home Hoe kleur je een donker persoon?

Hoe kleur je een donker persoon?

by Jurino Ignacio

In mijn kleurboek ‘role models’ tekende ik 28 kleurplaten van mensen met een donkere huidskleur. Nou ja… die moet je natuurlijk nog wel zélf even inkleuren natuurlijk. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een donker persoon inkleuren?

De makkelijkste manier is om een bruine stift of een bruin potlood te pakken en het gezicht dan egaal in te kleuren. Makkelijk, maar misschien niet zo mooi. Elk persoon heeft namelijk verschillende tinten in zijn/haar huid en het is natuurlijk het mooiste als je die in je tekening terug laat komen.

Met verschillende tinten, waaronder crème, wit, bruin en rood kun je licht en donker in je tekening aangeven. Door op die manier schaduw aan te brengen gaat de tekening echt leven.

Video / instructie

Wil je weten hoe ik een donker persoon inkleur? Bekijk dan onderstaande video!

Kleur je mee?

De tekening uit de video is afkomstig uit mijn kleurboek. Toch zou ik graag zien dat iedereen, ook mensen die het boek nog niet hebben, met de kleurplaat kunnen werken. Ik heb ‘m daarom gratis beschikbaar gesteld op deze site.

Door op onderstaande afbeelding te klikken, kom je uit op de grote versie van de kleurplaat. Deze kun je op A4 formaat uitprinten en dan kunnen we samen aan de slag!Het kleurboek ‘Role Models’

Ben je enthousiast geworden na het zien en kleuren van deze tekening? Dan is het kleurboek ‘role models’ misschien iets voor jou. In het boek vind je namelijk 28 van zulke platen!

Er staan tekeningen in van mannen, vrouwen, kinderen… lang, kort, dik en dun – ‘able’ en gehandicapt – en van elke mogelijke leeftijd. Je vindt er géén modellen of gangsters, maar wel leraren, dromers en atleten. Mensen die ik beschouw als een goed voorbeeld. De tekeningen staan op de rechterpagina’s van het boek. Op de linkerpagina’s staan bijpassende (en inkleurbare!) quotes, om hun verhaal nóg meer kracht te geven.

Het boek telt 60 pagina’s & kost slechts €7,95 omdat ik graag zie dat het bij zoveel mogelijk mensen terecht komt die er zichzelf in mogen herkennen. Dus ben jij ook zat van de standaard kleurboeken met daarin vooral veel lange, dunne poppetjes met glad haar? Bekijk het boek dan via de link hieronder:

kleurboek role models jurino ignacio
ROLE MODELS – kleurboek door Jurino Ignacio

Welke potloden gebruik ik:

In de video gebruikte ik de Inktense potloden van Derwent. Dit zijn aquarelpotloden en je kunt er dus na het kleuren met ’n kwastje wat water overheen aanbrengen voor een extra mooie tint. Ik vind de kleuren en de kwaliteit van deze potloden super – en de prijs is niet eens zo hoog.

Je hebt verschillende setjes van de Inktense potloden. Ik gebruik de doos met 24 kleurtjes. De doos met 12 kleuren is trouwens ook prima en natuurlijk nog wat goedkoper:

12 stuks:
24 stuks